dimecres, 23 de setembre del 2009

DES CHRÉTIENS ET DES MAURES


De nou Daniel Pennac. En aquest cas, el cinquè volum de la saga Malaussène. Els Malaussène són una família estranya, el cap visible de la qual és en Benjamin, germà de família (perquè es qui se’n cuida de la nombrosa prole de la seva mare, que té un fill amb cada home que passa per la seva vida) i de professió, boc expiatori (és a dir, ase dels cops, primer en uns grans magatzems i desprès en una editorial). Tots plegats viuen a Belleville, un barri de Paris.
En aquest llibre, molt curtet, se’ns explica la història del Petit, germà petit dels Malaussène, que de sobte fa vaga de fam perquè vol conèixer al seu pare. Llavors en Benjamin, en forma de flash-back, recorda com la família va recollir un home greument ferit en una pallissa, inconscient, que només reaccionava quan li donaven menjar, demanant a crits “Cristianos y Moros” (és a dir, arròs amb fesols). La història és rocambolesca, com la mateixa família, que ho és fins al punt de fer-me dubtar de la salut del meu francès quan vaig començar a llegir sobre ells.
Divertit, entretingut i amb un capítol molt recomanable, en el que Benjamin explica com el Petit està malalt de Bartlebisme, perquè respon a tot “M’estimaria més el meu papà”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.