dijous, 12 de novembre del 2009

RESTAURANT XARCUTERIA SANABRÉS


És un lloc que havia visitat amb certa freqüència quan treballava a la Diagonal. Ara, que sóc cap de ratolí en comptes de cua de lleó, treballo en una altra zona de Barcelona, però he d’anar a les Corts quan tinc guàrdies, com ha succeït aquesta setmana.

El restaurant està situat al carrer Taquígraf Serra, 24 (entre Entença i Nicaragua), i afirma haver estat fundat l’any 1974. Des de llavors, no s’hi han gastat un duro en decoradors. Si el lloc on mengeu ha de ser “mono”, no cal que hi aneu, perquè de mono no en té res. És, això sí, pintoresc, amb les parets entapissades d’una col·lecció de pins i insígnies, miniatures i tota mena de merchandising de Coca-Cola. El menjar, en la línia de la decoració, és simple, contundent i no està subjecte a modes ni a tendències.

El menú diari, que costa uns deu euros al migdia, uns 11 a la nit i uns 12 els festius, té prou varietat, i no cal complicar-se la vida amb la carta. Són especialment recomanables les escudelles, sopes i el caldo gallego, juntament amb les truites, de quatre dits de gruix, i el lacón. Però els guisats tipus peus de porc, els canelons d’espinacs, i els plats de planxa també estan força bé. També els fan per emportar, i tenen una gran selecció d’embotits, pernils, vins i wiskies. Com a curiositat, també tenen cervesa Duff. De postres recomano la quallada amb mel, perquè la mel que hi posen és especialment bona.

El servei és amable en la mesura justa, i ràpid.

Recomanable si us agrada el menjar de tota la vida, i contraindicat per a estómacs delicats. Per cert, s’hi pot fumar, cosa que per a mi és un desavantatge.

2 comentaris:

  1. Ondia! Si hi he passat un munt de cops. Me l'apunto per anar un dia.

    Per cert, si vols llocs estrafalaris et recomano la Cervecería Rocinante (al Carrer Minverva), on fan dinars de cuina gallega. Destaca especialment una ampolla de Martini que en el seu dia era blanc...

    ResponElimina
  2. Alguna ampolla d'aquestes també hi és, al Sanabrés...No m'estranya que hi hagis passat, per l'aspecte exterior no donaries un duro per ell.

    ResponElimina

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.