dimecres, 9 de juny del 2010

MOVING PICTURES



Terry Pratchett fa una incursió en la parodia del món del cinema. Els alquimistes han inventat els dibuixos en moviment, i al mateix temps, alguna cosa passa en un bosc anomenat Holy Wood, que atrau gent de tot el Món Disc que tenen un somni. Victor i Theda aconseguiran ser estrelles de la pantalla, i Dibbler hi posarà les seves dots comercials i aconseguirà ser productor. Però les pel.lícules afecten i distorsionen la realitat... A més, els habituals trolls, un gos que parla, i un munt de secundaris, com és habitual en les novel.les de Pratchett.
En aquesta ocasió l’argument és més marcià que de costum, i potser és només una excusa per a tota mena de bromes cinèfiles, però jo m’ho he passat molt bé amb les referències amagades i les més obvies a pel·lícules famoses, actors de cinema o fins i tot als Oscars. Com sempre, un entreteniment més que digne.
Us deixo un parell de cites:
“Of course, it is very important to be sober when you take an exam. Many worthwhile careers in the street-cleansing, fruit-picking and subway-guitar-playing industries have been founded on a lack of understanding of this simple fact.”


"The thing is that Mr. Dibbler can even sell sausages to people who have bought them off him before." Dibbler, un veritable geni del màrketing. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.