dijous, 27 d’agost del 2009

HOGFATHER


La vintena novel.la del Discworld (Món Disc), un món paral.lel inventat per Terry Pratchet, en forma de disc sostingut per quatre elefants damunt d'una gran tortuga que navega per l'espai, era una de les que més m'havien recomanat, i no m'ha decebut gens.
El Món Disc s'assembla sospitosament, a vegades, al nostre món, però amb gnoms, trolls, bruixes i bruixots, i sobretot, amb la Mort. La Mort és un personatge sense cap sentit de l'humor, amb una veu de tro, i amb un gran sentit del deure que, en aquest cas, l'empeny a substituir el Pare Porc (Hogfather), que ha desaparegut en el vespre del Senglar, la nit en que tots reben regals. Paralelament, els bruixots de la Universitat Invisible han d'enfrontar-se a un munt de deïtats estranyes i altres éssers fantàstics, com el Gnom de les Verrugues o el Déu de les Ressaques. La néta de la Mort, que pretenia dur una vida normal com a institutriu (i que se suicidaria a cops amb el seu propi paraigües si es trobés un dia saltironant amb els escuraxemeneies), ha de resoldre la desaparició del Pare Porc.
Com haureu endevinat, es tracta de literatura fantàstica, però de la bona, de la que construeix tot un univers que funciona com el nostre, i amb una gran dosi d'humor. Xalareu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.