dissabte, 29 d’agost del 2009

EL SARI ROJO


Javier Moro ha escrit un llibre que es "ven" com a dedicat a la figura de Sonia Gandhi, la italiana que es va casar amb el fill gran d'Indira Gandhi. En realitat, aquesta biografia explicada amb un punt novel.lesc ens passeja per tota la saga dels Nehru-Gandhi (Jawaharlal, Indira, Rajiv i la resta de la família).
El llibre és força benévol amb les ombres de la família, que imputa básicament a Sanjay, el fill petit d'Indira, i la ceguesa de la seva mare davant certs comportaments del fill. Ens mostra l'elevat sentit del deure de tots els membres d'aquesta família, des del primer patriarca fins a l'actualitat, i l'elevat preu que han hagut de pagar, en forma de morts violentes.
Com és lógic, "vivim" més intensament els esdeveniments des de l'arribada de Sonia a la família, i el llibre ens acosta a la complexitat d'un país, la Índia, que fascina o repugna, i de vegades totes dues coses alhora.
L'unica pega és un to sentimentaloide que a vegades cau en la cursileria. No se li pot negar, no obstant, que està molt ben documentat i que fa digeribles totes les complexitats de la política de la major democràcia del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.