dijous, 27 d’agost del 2009

EL CHOQUE DE CULTURAS


Per la meva implicació en el projecte educatiu de PRODA (Professionals per a la Defensa dels Animals) he de llegir/m'agrada llegir llibres que explorin la relació entre els humans i els altres animals. Aquest llibre de Jean Donaldson, editat per KNS Ediciones (una editorial petita especialitzada en ensinistrament en positiu) , vol donar un tomb a les relacions entre humans i gossos.
La única pega que li trobo és un to excessivament militant: cal tenir en compte que la majoria de problemes de comportament de gossos son causats per malentesos amb els humans, que, a vegades, actuen amb la millor de les intencions. Cal, doncs, comprendre, ensenyar i no jutjar.
Tret d'aixó, el llibre és súmament útil per comprendre la psicologia canina, i ens ho explica tot des de la perspectiva del gos. Ens recorda que els gossos no es mouen per criteris morals, sinó que tenen un comportament depredador i oportunista, i una gran capacitat i necessitat de socialització. Per suposat acaba amb el mite de la dominància canina, que ha fet tant de mal i ha basat els métodes tradicionals d'ensinistrament caní.
També ens ensenya a gaudir de i amb el gos. Una lectura imprescindible abans de tenir gos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.