dijous, 26 de maig del 2011

LA INTEL.LIGÈNCIA EMOCIONAL




Aquest llibre de Daniel Goleman és, si no el primer, sí el més famós dels que han desenvolupat la teoria que ve a dir-nos que no només compta el quocient intel·lectual. 
Altament recomanable per a qualsevol persona interessada en la psicologia o les seves aplicacions pràctiques (marketing, oratòria o simplement, conèixer-se millor); Goleman és didàctic, posa exemples, repeteix les seves idees...en definitiva ens fa fàcil llegir sobre el tema encara que no en siguem especialistes.
La tesi del llibre és que la intel·ligència emocional, és a dir, l’habilitat per manejar els propis sentiments, és més important que la intel·ligència racional.  També ens diu que la intel·ligència emocional pot ser educada, i ha de ser-ho; ens dóna pistes per superar estats de depressió, d’ira, o d’angoixa ( per cert, diu que la psicoteràpia és el doble d’efectiva que la medicació per evitar recaigudes ), ens parla de com desenvolupar habilitats socials, de com influeix l’ànim en el desenvolupament de malalties.... En definitiva, de com millorar l’autocontrol, automotivar-nos, millorar l’empatia i tenir millors relacions socials ens pot ajudar a ser més feliços i fer més feliços als que ens envolten.
Si bé el llibre pot tenir pinta de llibre d’autoajuda, no hi he trobat cap de les pegues que es poden trobar en aquests llibres: no proposa solucions màgiques, no ven cap moto, i matisa prou totes les afirmacions que fa.
En definitiva, altament recomanable. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.