dilluns, 7 de juny de 2010

RESTAURANT DOS CIELOS

Es un restaurant obert pels germans Torres, xefs formats a diversos restaurants de fama. El trobareu a l’hotel ME, a la zona de Diagonal Mar (Pere IV, 272-286)
Cal destacar el servei excel·lent, i la lluminositat i amplitud de l’espai, amb la cuina a la vista i amb alguna taula dins de la cuina i tot.
No us perdeu el pa, que per si sol mereix la visita. El fan ells, amb massa mare i una fermentació de 24 hores, i és absolutament espectacular.
 A destacar que si voleu una copa de vi en comptes d’una ampolla, el sommelier us preguntarà pels vostres gustos i s’hi amotllarà, en comptes de dur-vos una copa del vi que li doni la gana i punt, com fan la majoria de restaurants.
El que vam menjar, a part del pa, és una cuina de virtuosisme. El producte es tracta bé, no s’adultera el seu gust en cap moment, i se serveix al punt just. Els plats son de cuina creativa, però sobre una base de cuina tradicional.
Vam començar amb uns aperitius: bunyols de bacallà absolutament canònics, i tomàquets farcits amb alfàbrega, molt refrescant.
Desprès va venir un ravioli de foie, servit amb una mica de caldet. Els caldets són una obsessió de la casa, però els fan bé i servidora és sopera de mena.
L’olla de verdures va ser el següent: un guisat de gairebé 40 verdures diferents, totes fetes al seu punt, gustoses i ben combinades. Un festival d’aroma, textura, color i gust.
Va seguir l’arròs negre amb espardenya: la cuina oberta ens va permetre observar que l’ arròs es feia separadament del “negre”, i això potser provocava que l’arròs fos un punt desgustat, tot i que la salsa negra era gustosa sense ser excessivament intensa, i l’espardenya era magnífica.
Desprès va venir un tall de peix al forn de vapor, bo però sense emocionar, i l’espatlla de xai, més intensa de gust i en general correcta.
El prepostre era una gelatina de té, i el postre una mena de variacions de pera, molt bo.
Amb una infusió, la cosa va sortir per uns 70€ per persona.
Resumint: menjar excel·lent, però potser el virtuosisme amb que es tracta esmorteeix les emocions, una mica com si el repel·lent de la classe es posés a cuinar. Servei excel·lent també, i lloc agradable per a una celebració íntima. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.