dimecres, 9 de juny del 2010

A GUIDE TO THE BIRDS OF EAST AFRICA

Nicholas Drayson signa aquesta novel·la, que no vaig poder evitar comprar, per seu títol ornitològic. (Em permeto recordar als lectors d’aquest blog que servidora, en una de les seves múltiples vides, fa miniatures de bestioles, especialment d’ocells).
El protagonista, el senyor Malik, de procedència india però keniata, està enamorat de Rose Mbikwa, la guia de la passejada setmanal de “birdwatching” de la societat ornitológica. Quan reuneix el valor per convidar-la a sortir, apareix un antic company de classe, el típic “xulo” odiós que tots hem conegut, i la cosa es complica. Tot això amanit amb observacions i curiositats sobre ocells; amb la vida quotidiana a Nairobi (corrupció, criminalitat, però també reunions d’amics...) i alguns secrets sobre Malik i Rose, que decantaran la balança.
És una lectura “mona”, que potser no entusiasma ni fa tornar enrera per rellegir paràgrafs, però que ens narra una història interessant, ben documentada (com a mínim pel que fa a Nairobi, pels ocells sembla que no sempre és acurat) i que ens fa passar una bona estona i ens enganxa sense demanar un esforç excessiu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.