divendres, 4 de setembre del 2009

MOTEL EMPORDÀ


El primer que se'm acut dir és que un local així no hauria sobreviscut a Barcelona. No hi ha disseny. El que sí que hi ha és bon menjar, i un servei de sala excel.lent, un veritable luxe.

La cuina que s'hi fa es defineix com creativa-de mercat: cal dir que amb ells s'ha produït aquell fenómen tan rar en l'actualitat, de que un plat creat en un restaurant passa a la cuina popular. Aixó ha passat, que jo sàpiga, amb el pastís de kabrarroka de l'Arzak (pastís de peix), i amb el bacallà a la musselina d'alls i l'amanida de favetes de l'Empordà.

Potser no esferifiquen, però saben perfectament que no és el que els hi toca fer, i fan el que saben fer. Ells cuiden el producte, fan una carta de mercat, creen nous plats a partir d'ingredients excel.lents, i aixó sí, innoven, sobretot perquè els gustos del comensal han canviat.

Amb la seva carta passa que no saps qué demanar perquè ho demanaries tot; val la pena fer el menú degustació, i si és acompanyat d'una visita a la cuina, encara millor. Aneu-hi d'hora, abans que la voràgine impedeixi al cap de cuina de parlar amb vosaltres. Si us pot atendre, us explicarà com va entrar per la frontera la cuina que tènen, com funcionen sense vitro ni inducció, com creen, com compren...

La carta de vins està plena de referències interessants, i cuiden bastant la selecció de vins empordanesos. Podeu confiar en la elecció del sumiller amb els ulls clucs, si no sabeu què triar. Si us agrada el formatge, plorareu d'emoció davant del carro de formatges. I sobretot, sobretot, deixeu espai per al postre: arribarà un carro de postres amb més de vint pastissos i dolços, tots de la casa, i tots absolutament espectaculars. Els cambrers ho saben, i solen oferir raccions petites perquè es pugui tastar tot.

En resum, un lloc imprescindible per als amants de la bona taula, que justifica per si sol una visita a Figueres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.