dimarts, 1 de setembre del 2015

SMALL GODS

Terry Pratchett, de nou. Un autor altament recomanable, força prolífic per sort de tots els seguidors que en  plorem la  mort. Volem pensar que, tal com succeiria en les seves novel.les, una Mort que parla en majúscules el va venir a buscar, i que va arribar a la conclusió de que allò que fa que la vida tingui sentit són els gats. Bon viatge i que descansi en pau.

En aquest llibre, el món-disc és rodó i gira al voltant del sol, com a metàfora perfecta de l'únic déu Om...o no, perquè el Móndisc és pla i navega sobre el llom d'una tortuga gegant. Si t'està torturant la Quisició, potser t'inclinis per la primera...però la tortuga es mou.
Sàtira sobre la fe convertida en fonamentalisme, i sobre la tossuderia científica a partir del famós "Eppur si muove" atribuït a Galileu, que n'és un bon exemple. La religió, la fe, i les estructures de poder sovint tenen poc a veure entre sí, tot i que vagin lligades de forma tan incoherent com sòlida. També parla sobre déus i humans, i com, a vegades, ens necessitem, mútuament.
Un dels Pratchetts que més m'ha agradat, d'un autor imprescindible.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.