dilluns, 15 de juny del 2015

PIO DE PIETRELCINA

Biografía-panegíric  de Pio de Pietrelcina, un dels sants moderns més venerats, i frare caputxí. Recopila els fets extraordinaris que se li atribueixen, com episodis de bilocació, estigmes, i també d'altres més terrenals, com la fundació d'un hospital i de diversos grups d'oració.
Recull també els atacs dels seus enemics, lògics  en un personatge tan famós en el seu temps, objecte de pietat popular en vida, i per tant també amb força detractors.
Reconec que un Déu que et dóna llagues incurables i una pietat/santedat basada en el patiment no són ni la meva idea de Déu ni de fe, per no parlar de certs trets rancis del personatge, com el seu anticomunisme, i antimasonisme, o el seu rebuig d'altres fes cristianes. Potser respon a una època, que tampoc no és la meva, on l'odi i el rebuig eren encesos i mutus, però m'estimo més aquests temps de respecte.
Per conèixer millor, doncs, una figura controvertida, però que va unir en la seva persona el místic i el sant d'acció, si hem de jutjar per la seva obra hospitalària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.