dijous, 1 de setembre del 2016

RAISING STEAM

Quarantena novel.la del Món Disc, i la darrera en ser publicada abans de la mort de Terry Pratchett.
Un jove enginyer de Sto Lat ha inventat una màquina anomenada Locomotiva, que funciona amb vapor, i trobarà un inversor en Harry King, un magnat dels residus i les escombraries.
Lord Vetinari, al seu torn, considera de vital importància l'invent, i nomena Moist Von Lipwig, antic estafador reconvertit, com a representant d'Ank-Morpork, per afavorir el desenvolupament del traçat del nou ferrocarril.
No obstant, un grup de nans fonamentalistes (i ludistes) posaran en perill el ferrocarril amb els seus atemptats, i amb un cop d'estat contra el rei dels nans, al que caldrà ajudar a recuperar el tron, però que potser amaga alguna sorpresa.
Les crítiques per a aquest llibre diuen, veladament i amb molta cura, que l'Alzheimer ja havia començat a fer mal a Sir Terry. Per mi, si us agrada la saga, llegiu-lo. Hi trobareu personatges coneguts, amb els que és un plaer retrobar-se, i les habituals dosis de paródia, humor i reflexió seriosa.

“the queen appeared as innocent as one of those mountains which smoke a little, and then one day end up causing a whole civilization to become an art installation” 
― Terry PratchettRaising Steam

“Bandits and governments 'ave so much in common that they might be interchangeable anywhere in the world...” 
― Terry PratchettRaising Steam

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris son benvinguts, però si ets spam t'enviaré un malefici.