dijous, 8 de març del 2012

RESTAURANT LIBENTIA


Situat al mateix local on estava el restaurant OT (Córsega 537), el Libentia és una opció moderna, elaborada, molt cuidada, i econòmica perquè sempre hi fan menú: 15 euros si és al migdia, i 25 a  la nit, IVA inclòs i begudes, amb moderació, també.
També s’hi pot menjar a la carta, i el plat més car val 24 euros.
Nosaltres vam menjar escalivada amb anxoves, plat senzill i sense complicacions però molt bo, i cremós de patata, ou poché i papada.  Damunt d’un puré de patata cremós, s’hi trobava una làmina cruixent de papada i un ou poché. La combinació era  molt encertada, i el plat molt adequat per a un sopar hivernal.
De segon, arròs de muntanya, boníssim, i rogers amb albergínia fumada. Si bé en els primers s’opta per un producte barat però de qualitat i ben treballat, en els segons hi trobem clàssics com el rap, el chuletón, i d’altres productes més difícils de trobar com el garrí. En qualsevol cas, la combinació de gustos i textures del roger i l’albergínia ens va agradar molt.
Les postres, també incloses, ens van agradar igualment.
El restaurant és fruit de l’associació de dos amics: poques taules, poc personal, costos i marges ajustats, i molta valentia i professionalitat.
En el cantó dels peròs, només un: tenen un reservat que no ho és gaire, tant per als que hi estan, com per a la resta de clients: se sent tot.