dilluns, 27 de febrer del 2017

ERIC

Un altre Pratchett.

Semiparodia de Faust, la Ilíada, la guerra de Troia, i l'imperi inca. Poca cosa...

Un aprenent de bruixot, de 13 anys, que vol complir tres desitjos: dominar els regnes, conéixer la dona més bella que hagi existit, i tenir vida eterna, invoca al diable, però se li apareix el desastrós Rincewind, que queda atrapat a la dimensió masmorra.
El seu primer desig es materialitza en una mena de regne prehispánic, que li fa veure que potser dominar el món no és una bona idea.
El segon desig , conéixer la dona més bella, el porta a la guerra de Tsort a conéixer Elenor, potser un pél sobrevalorada com a bellesa.
I el tercer, la vida eterna, els porta a conéixer al Creador, i a viure el món de principi a fi.
Cal destacar el trasllat a l'infern, on la veritable tortura és la burocràcia, i on hi ha nivells, com a l'Infern de Dante.

Molt divertit.


“Hell needed horribly bright, self-centered people like Eric. They were much better at being nasty than demons could ever manage” 



“The captain glared at him. The sergeant put on the poker face that has been handed down from NCO to NCO ever since one protoamphibian told another, lower-ranking protoamphibian to muster a squad of newts and Take That Beach.” 

dilluns, 13 de febrer del 2017

EL CEREBRO DEL NIÑO

Llibre sobre psicologia infantil de Dan Siegel i Tina Payne, psiquiatre i psicoterapeuta de nens, respectivament.
Ambdos ens expliquen com funciona el cervell del nen, i com ajudar als nostres fills a desenvolupar el seu cervell d'adult.
Parlant de les relacions entre el cervell primari i el cervell lógic, i la integració de la memória i les parts del jo, amb un llenguatge senzill i sense esbroncar als pares, es converteix en una bona eina.
Deixa molt clars els punts básics, ajuda a entendre millor als fills, escoltar-los, i millorar la relació amb ells i l'estil educatiu, tenint en compte les vivències, sentiments i motivacions del nen, sense oblidar la necessitat de normes.



Resultat d'imatges de el cerebro del niño